Sos de Bordeaux

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de Bordeaux este un sos aromat pe baza de reductie a vinului rosu, si care ofera fripturilor de vita in sange o aroma unica.

Ingrediente

    • 200 ml vin rosu
    • 2 cepe
    • 60 gr unt
    • cimbru
    • foi de dafin
    • piper
    • sare
    • bulion faina

Instructiuni de preparare

  1. Se taie cepele marunt si se calesc in 30 gr unt. Cand ceapa devine translucida se stinge cu jumatate din cantitatea d vin, se adauga sare, piper, cimbru, o foaie mica de dafin si se lasa sa fiarba cateva minute.
  2. Se dizolva bulion in o ceasca de apa, apoi se adauga in sos si se lasa sa fiarba incet 12 minute.
  3. Se amesteca restul de unt cu 1 lingura de faina, apoi se lasa sa se topeasca in sos si sa dea in cateva clocte.
  4. Se da vasul la o parte de pe foc, se strecoara, apoi se serveste la preparatele pe baza de carne de vita.

Recomandari

Sosuri