- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de Bordeaux este un sos aromat pe baza de reductie a vinului rosu, si care ofera fripturilor de vita in sange o aroma unica.
Ingrediente
- 200 ml vin rosu
- 2 cepe
- 60 gr unt
- cimbru
- foi de dafin
- piper
- sare
- bulion faina
Instructiuni de preparare
- Se taie cepele marunt si se calesc in 30 gr unt. Cand ceapa devine translucida se stinge cu jumatate din cantitatea d vin, se adauga sare, piper, cimbru, o foaie mica de dafin si se lasa sa fiarba cateva minute.
- Se dizolva bulion in o ceasca de apa, apoi se adauga in sos si se lasa sa fiarba incet 12 minute.
- Se amesteca restul de unt cu 1 lingura de faina, apoi se lasa sa se topeasca in sos si sa dea in cateva clocte.
- Se da vasul la o parte de pe foc, se strecoara, apoi se serveste la preparatele pe baza de carne de vita.