Sos de vanilie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de vanilie se foloseste, cald sau rece, ca garnitura la diferite dulciuri.

Ingrediente

    • 500 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 125 gr zahar
    • 1 lingurita faina
    • 1 lingura rom
    • 1 fiola esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca intr-un vas galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se inglobeaza faina in galbenusuri. Se incalzeste laptele si se toarna, putin cate putin, peste galbenusuri, amestecand mereu. 
  2. Se strecoara amestecul printr-o sita fina. Se pune vasul cu crema de oua in bain-marie si se amesteca pana capata consistenta smantanii subtiri, apoi se adauga vanilia si romul.

Recomandari

Sosuri