Sos de visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de visine este un sos dulce-acrisor, foarte dulce si aromat.

Ingrediente

    • 1 kg visine
    • 500 ml vin alb
    • 150 gr zahar
    • 1 ou
    • 3 galbenusuri

Instructiuni de preparare

  1. Se spala visinele, se scot samburii, se fierb 15 minute in vin. Se pun visinele intr-o sita, si se strecoara zeama intr-un pahar. 
  2. Se freaca intr-o cratita zaharul cu oul intreg si galbenusurile, se amesteca cu zeama de visine rece.
  3. Se pune din nou cratita pe foc moale, amestecand mereu pana se ingroasa crema de oua. Acelasi sos se poate face cu capsuni, zmeura etc. Se foloseste rece la diferite dulciuri.

Recomandari

Sosuri