- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de ciuperci cu vin este un preparat delicios care face ca preparatele de pui sa fie mult mai aromate si mai apetisante.
Ingrediente
- 1 ceapa
- 100 ml smantana
- 100 ml vin alb
- zeama de lamaie
- 1 lingura sos alb
- 100 gr ciuperci
- 2 galbenusuri
- 100 gr unt
- 500 ml supa de legume
- sare
Instructiuni de preparare
- Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot vinul. Se adauga o lingura de sos alb rece, se toarna supa treptat, apoi smantana si se lasa sa fiarba.
- Dupa ce a fiert si a scazut pana la grosimea unei smantani, se adauga galbenusurile batute cu unt si putina sare.
- Ciupercile se spala, se taie feliute si se inabusa in unt, intr-o cratita acoperita cu capac, amestecand din cand in cand. Dupa ce au scazut de tot, se amesteca in sos, se adauga zeama de lamaie si se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.