- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de fructe pentru peste este un sos dulce, aromat delicios atat rece cat si cald.
Ingrediente
- 10-12 prune uscate
- 10-12 visine bine coapte
- 1 ceapa
- 2 linguri cu ulei
- 200 ml vin alb
- 2-3 linguri boabe de agurida
- piper boabe
- cuisoare
- scortisoara pisata
- sare
Instructiuni de preparare
- Tai ceapa marunt si o prajesti 3-4 minute in ulei, apoi o pui sa fiarba in vin alb.
Tot aici pui si fructele fara samburi, rupte bucati mici, zeama de agurida pe care o iei de la boabele pisate, piper boabe, cuisoare, scortisoara pisata si sare.
- Dupa 15 minute de fierbere la foc mic, rastorni sosul peste pestele fiert sau dat la cuptor cu bucati de lamaie sau cu putin otet.
- Servesti sosul cald sau rece, cu legume fierte, puse in jurul platoului cu peste care poate fi un crap mare, caras sau scrumbie proaspata.