- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul dulce pentru peste este un sos aromat si foarte gustos.
Ingrediente
- 175 ml vin
- 3 linguri cu boabe de agurida
- 2 linguri cu zahar
- sare
- 2 linguri cu ulei
- 1 ceapa, cimbru
- 2-3 nucsoare
- 2-3 cuisoare
- piper boabe
- scortisoara pisata
Instructiuni de preparare
- Iei stiuca, o fierbi in apa cat s-o acopere si o lasi deoparte. La fiert ii pui sare si piper boabe.
- Pui intr-o cratita mai mare vin, ceapa prajita, cuisoare, cimbru, nucsoara si scortisoara. Fierbi 15 minute, sarezi si indulcesti cu 2 linguri de zahar.
- Gustul acru il obtii din boabele de agurida pisate bine si strecurate in sos. Daca nu e destul de acru, mai pune otet. Fierbi inca vreo 5 minute, apoi rastorni peste stiuca si servesti totul cald.