Sos dulce pentru peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul dulce pentru peste este un sos aromat si foarte gustos.

Ingrediente

    • 175 ml vin
    • 3 linguri cu boabe de agurida
    • 2 linguri cu zahar
    • sare
    • 2 linguri cu ulei
    • 1 ceapa, cimbru
    • 2-3 nucsoare
    • 2-3 cuisoare
    • piper boabe
    • scortisoara pisata

Instructiuni de preparare

  1. Iei stiuca, o fierbi in apa cat s-o acopere si o lasi deoparte. La fiert ii pui sare si piper boabe.
  2. Pui intr-o cratita mai mare vin, ceapa prajita, cuisoare, cimbru, nucsoara si scortisoara. Fierbi 15 minute, sarezi si indulcesti cu 2 linguri de zahar.
  3. Gustul acru il obtii din boabele de agurida pisate bine si strecurate in sos. Daca nu e destul de acru, mai pune otet. Fierbi inca vreo 5 minute, apoi rastorni peste stiuca si servesti totul cald.

Recomandari

Sosuri