- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de hrean cu ciuperci este un sos foarte aromat care se serveste cu precadere la carnea fiarta de oaie sau miel.
Ingrediente
- 1 lingurita faina
- 1 ceapa
- 1 buc hrean
- 100 ml supa de carne
- 200 gr ciuperci
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata hreanul, se spala, apoi se da pe razatoarea mica. Ciupercile se spala, se taie felii si se inabusa cu ceapa cu ceapa tocata in ulei, pe foc mic, pana scade apa pe care o lasa si incep sa se rumeneasca.
- Se adauga faina, sare, piper, hreanul ras, patrunjelul tocat si supa de carne. Se pune vasul pe foc mic sa fiarba pana scade si sevine sos.
- Sosul de hrean cu ciuperci se serveste alaturi de carne fiarta.