- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul tomat este un sos foarte gustos si aromat, perfect pentru preparatele pe baza de carne tocata.
Ingrediente
- 1 kg oase fara maduva
- 100 gr ulei
- 50 gr faina
- 1 morcov
- 1 telina radacina
- 1 patrunjel radacina
- 2 cepe
- 150 gr pasta de tomate
- 3 linguri zahar
- 2 foi de dafin
- piper boabe
- cimbru
- 1 lingura sare
Instructiuni de preparare
- Legumele se curata, se spala cu apa rece, apoi se taie felii. Oasele se taie in bucati, se spala, se oparesc, se spala din nou, apoi se fierb in 3 litri de apa cu sare, timp de 4 ore.
- Cand supa este gata se lasa sa se racoreasca, apoi se strecoara.
- Legumele se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. cand legumele s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in putina apa rece, pasta de timoate dizolvata si ea in 150 ml de apa, piper, foile de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu.
- Se adauga supa de oase si se mai fierbe 30 de minute, apoi se paseaza, iar sosul rezultat de amesteca cu zaharul.
- Sosul tomat se servetse cu chiftelute sau musaca.