- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul Olandez este un sos foarte gustos,oferind preparatelor un gust aparte.
Ingrediente
- 250 gr unt
- 2 galbenusuri
- 1 lamaie
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, apoi se separa albusurile de galbenusuri.
- Untul se topeste si se elimina apa rezultata. Lamaia se spala si se stoarce de suc.
- Galbenusurile de ou impreuna cu sare se bat intr-un vas la bain-marie, la foc moderat, pana se obtine o compozitie omogena, lejera, avand grija sa nu se coaguleze.
- Se adauga treptat unutl topit, amestecand continuu.
- Cand sosul este gata, se adauga sucul de lamaie si piper.
- Sosul olandez se serveste la preparatele din peste si legume, consumandu-l chiar in ziua prepararii.