- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de tarhon cehoslovac este un sos foarte aromat si gustos, fiind la fel de bun chiar si daca il serviti a doua zi.
Ingrediente
- 75 gr tarhon verde
- 100 gr margarina
- 2 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 250 ml supa de carne/oase
- 100 gr faina
- 1 lingura otet
- 2 linguri zahar
- 2 linguri sare
Instructiuni de preparare
- Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se oparesc in apa fiarta.
- Faina dizolvata in 200 ml de lapte, se adauga in 85 gr de margarina topita, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase.
- Se adauga treptat resttul de lapte, supa de carne/oase, galbenusurile de ou, continuand fierberea inca 20 de minute.
- Sosul obtinut se strecoare, apoi se adauga zahar, frunze de tarhon, sare si otet. Se mai fierbe inca 5 minute si se ia vasul de pe foc. Deasupra se pun cateva bucatele de margarina ca sa nu se formeze crusta.
- Sosul de tarhon cehoslovac se serveste la rasol din carne de vita si peste.