- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de lamaie este un sos acrisor, foarte gustos si aromat, care ofera preparatelor o aroma unica.
Ingrediente
- 300 gr lamai
- 3 gr sare de lamaie
- 250 ml ulei
- 650 ml apa minerala
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Lamaia se spala si se stoarce de suc. Separat verdeata se spala si se toaca marunt.
- Se bate uleiul intr-un vas de inox, cu ajutorul unui tel, pana incepe sa se tulbure. Se adauga sucul de lamaie, apa minerala, sarea de lamaie, piperul macinat si putina sare, amestecand continuu cu telul.
- Sosul de lamaie se serveste rece la preparatele de peste, creier, cuiperci sau alte preparate a la grec.