Sos de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de legume este un sos ideal pentru aperitivele pe baza de oua umplute.Datorita aromei usor acrisoare face ca preparatul cu care se serveste sa nu fie chiar asa de greu de digerat.

Ingrediente

    • 5 linguri otet
    • 2 galbenusuri
    • 50 gr unt
    • tarhon
    • 4 boabe de piper
    • 1 catel de usturoi
    • 3 buc arpagic
    • sare
    • hatmatuchi

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca marunt tarhonul, hatmatuchiul si arpagicul si se pun sa fiarba cu otetul si boabele de piper. Cand otetul a scazut, se strecoara si se amesteca cu galbenusurile, usturoiul, untul, si se adauga putina sare.
  2. Se pune vasul la bain marie peste un vas cu apa fierbinte si se amesteca sosul continuu pana se leaga. La final se adauga o lingura  de verdeata tocata fin.
  3. Sosul de legume este ideal la fripturi sau la aperitivele pe baza de oua fierte.

Recomandari

Sosuri