- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de patrunjel este un sos aromat foarte gustos, perfect alaturi de carnea rasol.
Ingrediente
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu faina
- 200 ml lapte nefiert
- sare
- 8-10 tije de patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Spalati patrunjelul, culegeti frunzele si prajiti-le in unt incins. Cand devin crocante scoateti frunzele, adaugati faina-intai o lingura plina, omogenizati, turnati lapte, apoi adaugati faina ramasa.
- Omogenizati amestecul, subtiati cu laptele ramas, sarati si fierbeti 10-12 minute la foc mic. Adaugati frunzele de patrunjel si omogenizati, apoi stingeti focul.
- Sosul de patrunjel se serveste langa carne rasol.