Sos de patrunjel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de patrunjel este un sos aromat foarte gustos, perfect alaturi de carnea rasol.

Ingrediente

    • 2 linguri cu unt
    • 2 linguri cu faina
    • 200 ml lapte nefiert
    • sare
    • 8-10 tije de patrunjel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Spalati patrunjelul, culegeti frunzele si  prajiti-le in unt incins. Cand devin crocante scoateti frunzele, adaugati faina-intai o lingura plina, omogenizati, turnati lapte, apoi adaugati faina ramasa.
  2. Omogenizati amestecul, subtiati cu laptele ramas, sarati si fierbeti 10-12 minute la foc mic. Adaugati frunzele de patrunjel si omogenizati, apoi stingeti focul.
  3. Sosul de patrunjel se serveste langa carne rasol.

Recomandari

Sosuri