Sos olandez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul olandez se numara printre sosurile de baza din toate bucatariile lumii. Se potriveste de minune cu preparatele din peste si il poti aromatiza dupa plac cu ierburile preferate.

Ingrediente

    • 3 oua
    • 3 linguri otet
    • 30 gr unt
    • 1 lingura apa
    • sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri de otet pana se evapora aproape tot otetul, iar dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, apa, putina sare si se asaza vasul la bain marie, pe foc slab, amestecand repede pana devine ca o crema mai subtire.
  2. Se da vasul eoparte, se adauga untul taiat bucatele si se freaca pana devine ca o crema.

Recomandari

Sosuri