- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul Puttanesca este un sos delicios care se serveste la paste. Acest sos se poate prepara mai mult pastrandu-se la congelator timp indelungat.
Ingrediente
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 4 fileuri de ansoa in ulei
- 2 linguri de capere
- 1 varf de cutit de boia iute
- 15 masline verzi fara samburi
- 15 masline negre fara samburi
- 1 lingura de pasta de tomate
- 4 rosii
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de frunze de busuioc tocat
- 30 gr parmezan ras
Instructiuni de preparare
- Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mic,apoi se adauga fileurile de ansoa, ceapa si usturoiul tocate. Se lasa pana ceapa devine stravezie. Se adauga pasta de rosii, si rosiile decojite si maruntite, caperele, maslinele si boiaua.
- Se fierbe la foc mic 10-15 minute,apoi se da la o parte, se adauga busuiocul si parmezanul. Se poate trece 15 secunde la mixer.
- Sosul Puttanesca se serveste la paste.