- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul Ravigot este un sos special si aromat, care nu poate lipsi de la meste pe baza de peste, indiferent de metoda de preparare.
Ingrediente
- 700 gr mioneza
- 250 gr castraveti murati
- 100 gr patrunjel verde
- 100 gr ceapa
- 100 gr tarhon verde
- 200 ml apa minerala
Instructiuni de preparare
- Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie marunt si se stroc de zeama.
- Patrunjelul verde si ceapa se curata, se spala si se taie marunt, iar tarhonul se curata, se spala, se opareste si se toaca marunt.
- Maioneza se pune intr-un vas din inox, se adauga peste ea castraveti, patrunjelul verde, ceapa si tarhonul. Se amesteca usor, adaugand treptat apa minerala.
- Sosul Ravigot este nemaipomenit la preparatele pe baza de oua si peste.