- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul Salsa Pizzaiola este un sos de rosii foarte bun si aromat, pe care il puteti folosi la paste, pizza, cat si la prepararea unor feluri de mancare mai elaborate.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare tocata fin
- 2-4 catei de usturoi zdrobiti
- 600 gr rosii uscate la soare conservate, cu zeama cu tot
- 250 gr sos de rosii
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura busuioc tocat proaspat
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se trece prin ulei ceapa cam 5 minute, la foc moale, apoi se adauga si usturoiul, timp de inc? 1 minut. Se adauga rosiile, cu tot cu zeama lor, si apoi restul ingredientelor. Se reduce flacara si se lasa sa se inabusa timp de o ora, amestcand din cand in cand cu o lingura de lemn.
- Sosul obtinut trebuie s? fie gros si catifelat; se poate trece prin robot pentru obtinerea consistentei dorite, apoi se poate folosi la paste sau la pizza.