Sos de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de zmeura este foarte aromat si gustos, el fiind baza pentru servirea multor produse de patiserie.

Ingrediente

    • 125 gr zahar tos
    • 125 ml apa
    • 200 ml vin alb sec
    • 200 gr zmeura proaspata/congelata

Instructiuni de preparare

  1. Se zdrobesc fructele cu o furculifa, apoi se storc foarte bine printr-un tifon curat, pus in doua sau chiar in trei (ca sa nu se destrame).
  2. Se fierbe zaharul tos cu apa, amestecand des si curatand cristalele de zahar de pe perefii vasului.
  3. Dupa ce a fiert timp de 5-8 minute, se adauga vinul si zeama de fructe, se mai lasa sa fiarba 5 minute si apoi se pune la racit. Se poate prepara si din mure, in loc de zmeura.

Recomandari

Sosuri