- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest sos de spaghete trebuie sa il incercati pentru ca este delicios si foarte aromat.
Ingrediente
- ulei de floarea soarelui
- ceapa
- usturoi
- pulpa de rosii
- ardei gras
- dovlecel
- frunze proaspete de busuioc
- frunze proaspete de rozmarin
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Toate legumele se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa in putin ulei, apoi se adauga cateii de usturoi. Cand totul s-a aurit, se adauga ardeii grasi si dovleceii.
- Dupa ce ardeii si dovleceii s-au inmuiat, se adauga si pulpa de rosii si se fierbe la foc mic pana cand amestecul scade. Inainte de a stinge focul, se adauga frunzele de busuioc si rozmarin, sarea si piperul (dupa gust).
- Se lasa putin sa se raceasca, apoi se mixeaza lejer, fara sa se toace complet legumele. Sosul se poate pastra si la congelator si se poate servi si cu alte preparate.