- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul simplu cu resturi de friptura trebuie sa il incercati si dvs deoarece este perfect pentru mesele festive cand preparati friptura de orice fel.
Ingrediente
- Resturi de friptura, carne cruda de vitel sau de pasare (sa nu fie grasa)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 l apa calda
- 1 lingurita cu sare
- frunze de telina si de patrunjel
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Spalati carnea, taiati bucati potrivit de mari, puneti langa ea si oase proaspete si rumeniti totul cu o lingura de unt. Turnati apa calduta peste carne cand sosul din cratita se evapora.
- Lucrati cu vasul acoperit 1/4 ora la foc mic.
- Spalati si curatati legumele si frunzele, taiati felii mici radacinoasele, rupeti frunzele bucati mari. Puneti totul peste carne, adaugati resturile de friptura taiate felii subtiri, lasati 5 minute sa se amestece aromele si adaugati 1 litru de apa incalzita pe foc. Fierbeti acoperit 1 ora, sarati doar cand stingeti focul.
- Lasati supa aceasta sa se raceasca, apoi treceti sosul care a ramas nefolosit in sticla pe care o tineti la rece pentru alta mancare.
- Sosul se serveste simplu sau amestecat cu smantana sau iaurt pentru legume fierte sau friptura cu usturoi.