- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de carne de pui trebuie sa il preparati si dvs pentru ca este foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapa
- 1 telina
- 1 ardei
- 1 rosie
- 1 morcov
- 100 gr taitei de casa
- 1 l bors
- leustean
- smantana
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati puiul de tuleie si fulgi, il treceti prin flacara, il frecati usor cu malai, apoi spalti-l cu apa rece.Goliti puiul de intestine(daca-i proaspat taiat), spalati-l cu multa apa rece si taiati-l bucati,pe care apoi puneti-le la fiert cu apa rece.
- Clocotiti carnea 1 minut, aruncati apa si spalati bucatile de carne. Umpleti oala pe trei sferturi, fierbeti carnea 15 minute, adaugati zarzavatul taiat fideluta si continuati fierberea pentru 30 de minute cu oala acoperita.
- Fierbeti cateva minute taiteii de casa (ii faceti din: ou, apa cat incape in 1/2 coaja de ou, sare si faina, ii uscati si-i pastrati in saculeti de panza sau de hartie), spalati-i cu apa rece si rasturnati-i in oala.
- Sarati, acriti cu bors fiert separat si spumuit, condimentati cu leustean tocat si trageti vasul de pe foc.
- Dregeti cu smantana dupa ce borsul s-a racorit 15 minute.
- Serviti borsul fierbinte, cu paine sau cu mamaliguta, iar alaturi puneti niste ardei mici, iuti.