- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de potroace este o ciorba acra si aromata, perfecta dupa o noapte nedormita.
Ingrediente
- maruntaie de la 2 pasari (gatul, pipota, inima, tartita, aripile, spatele)
- 2 cepe
- 1 morcov
- albitura
- orez
- zeama de varza
- leustean si patrunjel tocate
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli carnea, o cureti bine, o pui la fiert cu apa rece si o clocotesti 2-3 minute. Arunci apa, speli oala si carnea, o pui la fiert cu 2 litri de apa rece. Fierbi la foc potrivit si iei spuma ori de cate ori este nevoie, apoi adaugi zarzavatul taiat fideluta.
- Fierbi atata zeama de varza cat iti place sa fie ciorba de acra, spumuiesti si rastorni peste carne si legume, potrivesti de sare si mai dai un clocot.
- Orezul, fiert separat numai 10 minute, il adaugi odata cu zeama de varza si cu verdeata tocata fin. Lasi sa se racoreasca 15 minute,apoi servesti cu ardei iute.