- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de legume cu piept afumat este o ciorba apetisanta, aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 1 varza mica, acra
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 5-6 ciuperci proaspete sau uscate
- 500 gr piept afumat sau 1 ciolan afumat
- 3 l apa
- 200 ml zeama de varza
- sare
- leustean tocat
- 150 gr smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Desprinzi carnea de pe os, o speli, o tii in apa rece, o clocotesti si arunci apa. Speli vasul si carnea, acoperi carnea cu 3 litri de apa rece, o fierbi 1 ora, inlaturand spuma ori de acte ori este nevoie.
- Tai zarzavatul fideluta, il pui la fiert, sarezi si mai fierbi 30 de minute, dupa care scoti carnea si o portionezi, o pui in supa.
- Acresti cu zeama de varza data in clocot si spumuita, condimentezi cu leustean tocat si stingi focul. Racoresti ciorba 15 minute si dregi cu smantana sau iaurt, apoi o servesti calda, cu paine sau cu mamaliguta rece.