Ciorba de legume cu piept afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de legume cu piept afumat este o ciorba apetisanta, aromata si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1 varza mica, acra
    • 2 cartofi
    • 2 morcovi
    • 5-6 ciuperci proaspete sau uscate
    • 500 gr  piept afumat sau 1 ciolan afumat
    • 3 l apa
    • 200 ml zeama de varza
    • sare
    • leustean tocat
    • 150 gr  smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6 persoane

  1. Desprinzi carnea de pe os, o speli, o tii in apa rece, o clocotesti si arunci apa. Speli vasul si carnea, acoperi carnea cu 3 litri de apa rece, o fierbi 1 ora, inlaturand spuma ori de acte ori este nevoie.
  2. Tai zarzavatul fideluta, il pui la fiert, sarezi si mai fierbi 30 de minute, dupa care scoti carnea si o portionezi, o pui in supa.
  3. Acresti cu zeama de varza data in clocot si spumuita, condimentezi cu leustean tocat si stingi focul. Racoresti ciorba 15 minute si dregi cu smantana sau iaurt, apoi o servesti calda, cu paine sau cu mamaliguta rece.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri