Ciorba de fasole verde cu sos de ou

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole verde cu sos de ou este o ciorba ardeleneasca foarte satioasa si pina de vitamine, care se prepara mai ales toamna.

Ingrediente

    • 1 kg fasole verde (pastai tinere)
    • 1 ceapa
    • 3-4 rosii
    • 2 oua fierte tari
    • 1 lingura cu ulei
    • sare
    • cimbru
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Alegi fasolea de codite si de varfuri, rupi pastaile in bucati de 3-4 cm, speli in apa calduta si o pui la fiert in apa care clocoteste. Fierbi descoperit 30 de minute si adaugi ceapa tocata si rosiile (fara coaja) taiate felii subtiri, sarea necesara si 1 crenguta de cimbru.
  2. Cand fasolea a fiert bine, dregi supa cu galbenus de ou trecut pe razatoarea fina si adaugi ulei.
    Decorezi cu felii subtiri de albus si marar tocat fin. Servesti ciorba calda sau rece, cu paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri