- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de crap cu legume este doar una din retetele specifice pe baza de peste.Cunoscatorii stiu sa aprecieze gustul delicios al ciorbei de crap si beneficiile lui.
Ingrediente
- 1 kg crap
- 3 cartofi
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 ardei kapia
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 litru de bors
- leustean verde
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata crapul de solzi si de intestine. Se spala bine capatana si se scot urechile, deoarece sunt amare si pot daun gust neplacut ciorbei.
- Se desface crapul in bucati potrivite care se pun sa fiarba in apa calduta cu o lingurota de sare si ulei. In momentul cand incepe sa faca spuma, se curata ori de cate ori este nevoie.
- Dupa ce s-a limpezit zeama, se adauga ceapa si radacinoasele tocate marunt. Se mai adauga sare si piper, dupa gust, si se lasa sa fiarba.
- Separat, se fierbe borsul cu 2-3 frunze de leustean.
- Spre final, se adauga cartofii in ciorba si, dupa ce au fiert legumele si pestele, se adauga borsul strecurat. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, se opreste focul si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Ciorba de crap cu legume se serveste oranata cu leustean si patrunjel verde tocat marunt.