- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de stevie este foarte energizant, fiind in acelasi timp un bors pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 4-6 legaturi de stevie (1 kg de frunze)
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 1 legatura de ceapa verde
- 3-4 fire de usturoi
- sare
- 1 l bors
- 4 linguri cu orez
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata stevia de nervurile tari, se spala in 2-3 ape, se scurge si se toaca fasii. Se curata morcovii si cartofii, ceapa si usturoiul, se spala, se taie bucati mici si se lasa intr-un castron.
- Jumatate din frunzele de stevie se topesc intr-un vas mai mare de teflon sau inox.
- Se lucreaza la foc mic amestecand cu lingura de lemn pana cand frunzele isi schimba culoarea. Se mai lasa 5 minute, se lasa deoparte. Se pun legumele sa fiarba, iar cand dau in clocot se pun frunzele de stevie ramase, ceapa si usturoiul tocate si sare. Se fierb 30 de minute, se rastoarna in bors piureul de stevie, se adauga orezul fiert si limpezit si borsul fiert separat. Se clocotesc impreuna 1 minut, se stinge focul si se lasa borsul sa se raceasca.
- Borsul de stevie se serveste cald sau rece, cu paine sau mamaliga.