- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de cartofi si fasole verde este o ciorba de post plina de vitamine si revigoranta, ideala in curele de slabire si in perioadele de post.
Ingrediente
- 200 gr pastai de fasole
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 2-3 rosii
- 1/2 lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se curata de coaja, se spala si se taie cubulete morcovii, cartofii si pastarnacul, apoi se lasa deoparte. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
- Se pun sa fiarba in apa care clocoteste: pastarnac, morcovi, ceapa, usturoi si fasolea verde spalata, curatata de varfuri si codite si rupta bucati de 2-3 cm. Se fierb 15 minute, se pun cartofii bine spalati si se mai lasa sa fiarba inca 30 de minute dupa care se pun rosiile curatate de coaja si taiate felii subtiri.
- Se sareaza, se acreste supa cu zeama de lamaie, ciorba se mai fierbe 2 minute, se stinge focul si se decoreaza cu patrunjel tocat
- Ciorba de cartofi si fasole verde se serveste calda, cu paine proaspata sau uscata in cuptor.