Bors de spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de spanac este un preparat frecvent intalnit in perioadele de post din an.

Ingrediente

    • 1 kg spanac
    • 1 legatura cu ceapa verde
    • 1 salata verde
    • 3-4 fire de usturoi
    • 3 cartofi
    • 1 morcov
    • 1 l bors
    • 4 linguri cu orez
    • sare
    • leustean verde tocat
    • 2 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata cartofii si morcovul, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fiert in apa care clocoteste.
  2. Dupa 10 minute se adauga la fiert frunzele de spanac spalate frunza cu frunza si taiate fasii subtiri, salata verde pregatita ca si spanacul, ceapa si usturoiul curatate, spalate si tocate marunt si 1 lingurita cu sare.
  3. Se acopera vasul si se continua fierberea 20 minute, dupa care se acreste amestecul de legume cu bors fiert separat, se pune orezul fiert si limpezit si uleiul crud.
  4. Se lasa sa dea in clocot, se stinge focul, se presara leustean tocat si se lasa borsul sa se raceasca
  5. Borsul de spanac se serveste cald, cu paine proaspata si ceapa verde alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri