- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de dovlecei tineri este un bors plin de vitamine, pe care il puteti servi chiar si rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 6-8 dovlecei
- 3 rosii
- 3 linguri cu orez
- ceapa verde
- sare
- 1 lingura cu ulei
- leustean tocat
- 500 ml bors
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti dovleceii de coaja, ii tai pe lung, inlaturi semintele,apoi ii tai rondele groase de 1 cm.
- Pui sa fiarba dovleceii intr-un litru de apa calda odata cu ceapa tocata, sarea necesara si rosiile tocate cubulete sau felii subtiri.
- Dupa 20 minute adaugi borsul fiert separat si spumuit, uleiul, leusteanul tocat, dai doua-trei clocote, stingi focul.
- Servesti borsul cu paine de casa si ardei iute.