Bors de dovlecei tineri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de dovlecei tineri este un bors plin de vitamine, pe care il puteti servi chiar si rece in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 6-8 dovlecei
    • 3 rosii
    • 3 linguri cu orez
    • ceapa verde
    • sare
    • 1 lingura cu ulei
    • leustean tocat
    • 500 ml bors

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti dovleceii de coaja, ii tai pe lung, inlaturi semintele,apoi ii  tai rondele groase de 1 cm.
  2. Pui sa fiarba dovleceii intr-un litru de apa calda odata cu ceapa tocata, sarea necesara si rosiile tocate cubulete sau felii subtiri.
  3. Dupa 20 minute adaugi  borsul fiert separat si spumuit, uleiul, leusteanul tocat, dai doua-trei clocote, stingi focul.
  4. Servesti borsul cu paine de casa si ardei iute.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri