- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de cartofi este un preparat de baza in perioadele de post din an.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 200 gr zarzavat conservat in sare
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 2 cepe
- 2 linguri cu ulei
- sare
- 2-3 catei de usturoi
- 500 ml bors
- leustean uscat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala cartofii, se curata de coaja cu lama unui cutit ascutit, se spala iar si se taie cuburi mici. Se lasa in apa rece pana cand se curata morcovii si ceapa si se toaca marunt.
- Se pun cartofii sa fiarba in 2 litri de apa fierbinte, se fierb 5-10 minute, dupa care se pun la fiert peste cartofi morcovii si zarzavatul spalat de sare si scurs, ceapa si usturoiul tocate. Tot acum se pune sarea necesara (1 lingurita cu sare pentru cei care nu tin regim alimentar) si bulionul desfacut in apa rece.
- Fierb toate cu vasul acoperit 20 minute, dupa care supa se acreste cu bors fiert separat si se presara leustean faramitat in mana pe toata suprafata mancarii. Se lasa acoperit 15 minute, se serveste cald, cu paine proaspata si ceapa taiata felii (sau sparta) alaturi.