Supa de visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de visine este o supa antimahmureala pe care o puteti servi calda sau rece.

Ingrediente

    • 1 kg visine, agrise sau alte fructe acrisoare
    •  sare
    • 4-5 linguri cu zahar
    • 1 lingura cu faina
    • 3 galbenusuri proaspete de ou
    • 150 gr  smantana

Instructiuni de preparare

  1. Alegi fructele de codite (daca ai timp, scoti samburii visinelor) le speli si le pui in 3 litri de apa calda sa fiarba jumatate de ceas, cu zahar si sare (cate 1 lingurita plina).
  2. Intr-un castron mare separi ouale (alegi doar galbenusul) pui faina, subtiezi cu smantana. Peste sosul acesta torni supa de fructe amestecand, fara sa te opresti, cu o lingura de lemn, ca sa nu se inchege galbenusul de ou. Subtiezi cu supa mai multa inainte de a rasturna sosul in oala mare.
  3. Cand ai turnat sosul amesteci in oala cu lingura ca sa omogenizezi. Este o supa de fructe hranitoare. Servesti calda, cu crutoane de paine prajita.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri