- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de visine este o supa antimahmureala pe care o puteti servi calda sau rece.
Ingrediente
- 1 kg visine, agrise sau alte fructe acrisoare
- sare
- 4-5 linguri cu zahar
- 1 lingura cu faina
- 3 galbenusuri proaspete de ou
- 150 gr smantana
Instructiuni de preparare
- Alegi fructele de codite (daca ai timp, scoti samburii visinelor) le speli si le pui in 3 litri de apa calda sa fiarba jumatate de ceas, cu zahar si sare (cate 1 lingurita plina).
- Intr-un castron mare separi ouale (alegi doar galbenusul) pui faina, subtiezi cu smantana. Peste sosul acesta torni supa de fructe amestecand, fara sa te opresti, cu o lingura de lemn, ca sa nu se inchege galbenusul de ou. Subtiezi cu supa mai multa inainte de a rasturna sosul in oala mare.
- Cand ai turnat sosul amesteci in oala cu lingura ca sa omogenizezi. Este o supa de fructe hranitoare. Servesti calda, cu crutoane de paine prajita.