- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de fasole muntenesc este un preparat acru de post, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 150 rg fasole boabe
- 1 ardei gras
- 20 ml ulei
- 1 legatura leustean
- piper
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 litru bors
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
Instructiuni de preparare
- Fasolea boabe se fierbe in apa cu sare si, se schimba apa de 2-3 ori, pentru a iondeparta toxinele.
- In ultima apa de fiert se pun ceapa tocata, uleiul, morcovul trecut prin razatoare si ardeiul taiat cubulete. Se sareaza usor si se lasa la fiert.
- Intre timp, se daborsul intr-un clocot. Fasolea dupa ce a fiert se acreste, se pune cimbru, se mai da intr-un clocot apoi se ia de pe foc.
- Borsul de fasole se serveste cu leustean tocat marunt si cu ceapa rosie.