- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de legume cu galuste de post este delicios, aromat si foarte revigorant...
Ingrediente
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1 gulie (daca e primavara se poate folosi spanac) cu frunze
- sare
- 500 ml bors
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 3 linguri cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata, se spala si se taie toate legumele felii subtiri sau romburi. Se pun la fiert in apa calda, se acopera vasul, se fierb 15 minute, dupa care se pun: sare, 1 ceapa tocata si frunze de gulie (sau sfecla, sau spanac) spalate si taiate fasii late de 1 cm.
- Se face aluatul de galuste: se toaca 1 ceapa si se caleste in ulei, se raceste si se rastoarna intr-o farfurie adanca unde se amesteca energic cu 3 linguri pline cu faina, putina sare si apa rece pana cand se obtine un aluat ca o smantana groasa.
- Se ia din aluat cu lingurita si se pun galustele sa fiarba in supa de zarzavat. Dupa 15 minute se acresc legumele cu bors fiert separat, se clocotesc impreuna 1 minut.
- Borsul se serveste rece sau cald, cu paine uscata si 1 ceapa taiata felii alaturi.