Supa gazpacho cu fructe de mare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Traditionala supa rece spaniola gazpacho si in combinatie cu fructele de mare ofera un preparat inedit, usor de facut si perfect de savurat in zilele toride de vara.

Ingrediente

    • 100 gr de creveti curatati
    • 100 gr midii curatate
    • 100 gr de castraveti fara coaja
    • un ardei gras
    • o rosie medie
    • 50 ml suc de lamaie
    • jumatate de ceapa
    • 3 linguri de patrunjel tocat marunt
    • 2 linguri ulei de masline
    • 600 ml sos tomat
    • 3 catei de usturoi
    • 2 ardei iuti verzi
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Toaca marunt ceapa si usturoiul si lasati-le sa stea asa 5 minute. Pune crevetii gatiti si midiile in zeama de lamaie.
  2. Taie ardeiul in cubulete, castravetele la fel, toaca marunt ardeiul iute verde, curata rosia de seminte si tai-o tot in cubulete, apoi amesteca toate aceste ingrediente, alaturi de ceapa si de usturoi.
  3. Adauga sucul de rosii si crevetii si midiile marinate in zama de lamaie, amesteca bine si lasa supa sa stea o ora, pentru a se infuza de arome.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri