Saramura de caras

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saramura de caras este un preparat care nu trebuie ratat daca aveti ocazia sa ajungeti in Delta Dunarii, unde peste este gustos si proaspat.

Ingrediente

    • 1,6 kg caras
    • boia de ardei iute
    • 2 ardei iuti
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se curata, se spala si se sareaza.Ardeiul iute se spala, se cresteaza, se scot semintele si se taie in rondele subtiri.
  2. Pestele se frige pe ambele parti pe gratar sau pe o plita presarata cu sare. Pestele rumenit se  asaza intr-o tava si se adauga peste el saramura preparata din 1 litru de apa, boia de ardei, ardeiul iute  si se fierbe circa 5 minute.
  3. Saramura de caras se serveste cald cu paine sau cu mamaliga fierbinte.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri