- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de sfecla este un preparat pe cat de ciudat pare...pe atat de plin de vitamine. Merita sa il preparati macar o data.
Ingrediente
- 1 sfecla
- 1 ceapa
- 1 radacina de patunjel
- 200 gr smantana
- 1 morcov
- 1 telina mica
- ulei
- bors
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata legumele, sfecla tai-o cubulete sau da-o pe razatoarea mare.
- Incinge cateva linguri cu ulei si caleste ceapa taiata marunt, morcovul, telina si radacina de patrunjel, iar la sfarsit pune sfecla. completeaza cu apa, pune o lingurita de sare si lasa sa fiarba.
- Cand legumele sunt fierte, pune borsul dar separat intr-un clocot. Potriveste de sare si lasa sa fiarba 5-10 minute.
- Serveste borsul de sfecla fierbinte, cu o lingura de smantana, crutoane, ceapa cruda si slanina afumata.