- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O ciorba traditionala din partile Moldovei nu poate decat sa ne incante ori de cate ori o preparam.
Ingrediente
- 1 kg de carne de porc cu os
- 200 gr de orez
- 1-2 cepe
- 2 linguri de faina
- un varf de cutit de boia de ardei dulce
- 100 ml smantana pentru dres
- un ou
- patrunjel verde
- bors daca dorim
Instructiuni de preparare
- Tai carnea bucati potrivite, o speli si o pui la fiert in apa rece intr-o oala mare impreuna cu ceapa taiata marunt. Cand carnea este aproape fiarta, adaugi orezul (spalat in pralabil).
- Separat pragatim un rantas cu faina si apa in care punem boaiaua de ardei. Adaugam rantasul in ciorba si potrivim de sare.
- Lasam sa mai dea cateva clocote, adaugam borsul. Pregatim smantana amestecata cu oul.
- Oprim focul si lasam sa se racoreasca 5 minute apoi dregem ciorba cu amestecul de smantana cu ou.Adaugam patrunjelul verde tocat si servim calda