- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba ardeleneasca are un gust desavarsit daca in loc de leustean punem tarhon tocat marunt.Este felul de baza la o cina in familie la sfarsit de saptamana.
Ingrediente
- 5-6 litri de apa
- 500 gr de cartofi
- oase afumate cu carne(scarita)
- 3-4 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 pastarnac sau o telina mica
- 2 linguri de bulion
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Intr-o oala se pun oasele afumate la fiert.
- Cand carnea este gata se adauga morcovii, pastarnacul si patrunjelul toate taiate cubulete.
- Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii taiati bucati,si bulionul.
- Separat se face un rantas din 50 ml de ulei si 2 linguri de faina,apoi il incorporam in ciorba si amesteci.
- Cand opresti focul pui deasupra leustean verde tocat.