- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de vita este un bors foarte bun pentru un pranz satios si gustos, fiind mancarea preferata a copiilor.
Ingrediente
- 1 kg oase de vita cu carne pe ele
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei gras
- bors
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 radacina de pastranac
- 200 gr pulpa de rosii din conserva
- 1 lingura leustean verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala oasele in mai multe ape reci, se indeparteaza pielitele, apoi se pun oasele la fiert in 3 litri de apa rece si se lasa sa fiarba indepartand spuma, ori de cate ori este nevoie.
- Cand carnea este moale se adauga legumele curatate si taiate in cubulete, se adauga sare, apoi se acopera cu capac lasand sa fiarba impreuna un sfert de ora. Se adauga pulpa de rosii si putin piper si se lasa sa fiarba 10 minute, adaugand la final borsul. Se lasa sa mai dea in 2-3 clocote, api se ia oala de pe foc si se lasa sa se racoreasca cateva minute.
- Borsul de vita se servetse cald cu leustean verde tocat deasupra.