- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de stiuca trebuie sa o incercati, deoarece este delicioasa, aromata si satioasa.
Ingrediente
- 1 stiuca de 1 kg
- 1 ceapa
- albitura
- 1 telina
- 1/2 conopida
- sare
- 1 morcov
- 2 linguri cu ulei
- 250 gr rosii
- 200 ml zeama de varza
- leustean
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti pestele de solzi, il golesti, il speli si-l sarezi.
- Cureti legumele, le speli, le tai julien si le pui la fiert intr-o oala smaltuita in care clocoteste apa, potrivesti de sare, lasi la foc mic sa fiarba 15 minute, fara rosii.
- Fierbi zeama de varza, o spumuiesti si o pui in oala cu legume.Tot acum pui stiuca taiata felii (fara cap), lasi un sfert de ceas sa mai fiarba impreuna si pui rosiile taiate felii. Dupa alte 3-4 minute, dupa ce ai sarat si ai parfumat ciorba cu leustean verde tocat fin, stingi focul si servesti ciorba fierbinte, cu ardei iute alaturi si paine proaspata.