Supa limpede cu galuste de creier

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa limpede cu galuste de creier este o supa rafinata, perfecta la mesele alaturi de ei dragi.

Ingrediente

    • Supa limpede obtinuta din carne si legume sau numai din legume
    • 1/2 creier vitel
    • 1 lingurita cu unt
    • 1 felie franzela
    • sare
    • patrunjel tocat
    • 1 ou
    • 1 lingura cu pesmet
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Faci galustele de creier astfel; se da in clocot creierul, se curata de pielita si de vinisoare, se farama in farfurie adanca impreuna cu franzela inmuiata in apa rece si bine stoarsa.
    Cand amestecul este omogen pui: sare, pesmet, ou, patrunjel tocat, unt si piper macinat. Amesteci bine si iei din amestec cate jumatate de lingurita.
  2. Pui sa fiarba in apa calda, apoi faci focul mare cand galustele s-au ridicat deasupra apei. Fierbi un sfert de ceas si scoti galustele in castron adanc.
  3. Imparti in farfurii, apoi torni supa deasupra, ornezi cu patrunjel verde tocat si servesti cald.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri