- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa limpede cu galuste de creier este o supa rafinata, perfecta la mesele alaturi de ei dragi.
Ingrediente
- Supa limpede obtinuta din carne si legume sau numai din legume
- 1/2 creier vitel
- 1 lingurita cu unt
- 1 felie franzela
- sare
- patrunjel tocat
- 1 ou
- 1 lingura cu pesmet
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Faci galustele de creier astfel; se da in clocot creierul, se curata de pielita si de vinisoare, se farama in farfurie adanca impreuna cu franzela inmuiata in apa rece si bine stoarsa.
Cand amestecul este omogen pui: sare, pesmet, ou, patrunjel tocat, unt si piper macinat. Amesteci bine si iei din amestec cate jumatate de lingurita.
- Pui sa fiarba in apa calda, apoi faci focul mare cand galustele s-au ridicat deasupra apei. Fierbi un sfert de ceas si scoti galustele in castron adanc.
- Imparti in farfurii, apoi torni supa deasupra, ornezi cu patrunjel verde tocat si servesti cald.