Supa limpede din carne de vita sau manzat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa limpede din carne de vita sau manzat este o supa aperitiv delicioasa si foarte gustoasa, fiind perfecta pentru un pranz in familie.

Ingrediente

    • 1 kg carne de vita tanara
    • 1 rasol de vita sau manzat
    • 2 morcovi
    • 1 patrunjel
    • 1/4 varza alba
    • 1 telina
    • 4-5 ciuperci
    • 1 ceapa
    • 2-3 catei de usturoi
    • 1 rosie
    • sare
    • 5-6 cartofi intregi
    • patrunjel tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Speli carnea, o cureti de grasime si de oasele mici. Acelasi lucru il faci si cu rasolul, apoi le pui intr-o oala mare acoperite cu 5-6 litri de apa rece. Fierbi la foc mic si iei spuma ori de cate ori este nevoie , pana cand supa ramane limpede.
  2. Lasi sa fiarba fara capac timp de 2-3 ore, dupa care pui zarzavatul curatat si spalat si ciupercile spalate si taiate jumatati.
  3. Telina, ceapa, varza si rosia le tai in doua, le pui in supa. Mai fierbi  45 de minute adaugand sare, apoi scoti zarzavatul si-l pui in vas adanc. Stropesti cu unt si presari patrunjel tocat, apoi servesti langa carne rasol, ca felul doi.
  4. Supa o strecori in vas curat, o potrivesti de sare si o servesti in boluri mici, cu sau fara paste fainoase (fierte separat si spalate in apa rece), decorata cu patrunjel tocat. Supa este buna calda.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri