- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa limpede din carne de vita sau manzat este o supa aperitiv delicioasa si foarte gustoasa, fiind perfecta pentru un pranz in familie.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita tanara
- 1 rasol de vita sau manzat
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1/4 varza alba
- 1 telina
- 4-5 ciuperci
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 rosie
- sare
- 5-6 cartofi intregi
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli carnea, o cureti de grasime si de oasele mici. Acelasi lucru il faci si cu rasolul, apoi le pui intr-o oala mare acoperite cu 5-6 litri de apa rece. Fierbi la foc mic si iei spuma ori de cate ori este nevoie , pana cand supa ramane limpede.
- Lasi sa fiarba fara capac timp de 2-3 ore, dupa care pui zarzavatul curatat si spalat si ciupercile spalate si taiate jumatati.
- Telina, ceapa, varza si rosia le tai in doua, le pui in supa. Mai fierbi 45 de minute adaugand sare, apoi scoti zarzavatul si-l pui in vas adanc. Stropesti cu unt si presari patrunjel tocat, apoi servesti langa carne rasol, ca felul doi.
- Supa o strecori in vas curat, o potrivesti de sare si o servesti in boluri mici, cu sau fara paste fainoase (fierte separat si spalate in apa rece), decorata cu patrunjel tocat. Supa este buna calda.