- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de cartofi cu varza este o ciorba de post, foarte gustoasa si aromata, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 3 morcovi
- 200 rg bulion
- 1 lingurita sare
- patrunjel verde
- suc de lamaie
- 1/2 varza alba
- 1 ceapa mare
- 50 gr pasta de ardei
- 2 lignuri ulei
- frunze de telina
- 3 litri apa
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, se toaca marunt, apoi se caleste in ulei impreuna cu morcovii taiati cubulete, patrunjelul, adaugand si putina apa. Cand legumele incep sa s einmoaie se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, varza tocata fin si 3 litri de apa. Cand varza si cartofii sunt fierte se adauga pasta de ardei si bulionul si se lasa sa mai dea in cateva clocote.
- Se adauga sucul de lamaie, sare si verdeata, apoi se poate servi ciorba simpla sau se poate drege cu o lingura de smantana.