- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de crap este o ciorba pescareasca foarte gustoasa si apreciata de cunoscatori. Aceasta ciorba se poate prepara si orice alt fel de peste fara prea multe oase.
Ingrediente
- 600 gr crap
- 2 morcovi
- 2 litri apa
- 3 linguri orez
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 1 litru bors
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa si se toaca marunt, morcovii se taie pe lung, cartofii in cubulete, apoi se pun toate la fiert intr-o oala cu apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga orezul si se acopera cratita cu capac.
- Intre timp, se curata pestele, se scoate osul amar de la cap, se spala si se portioneaza. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga epstele, iar cand incepe sa dea in clocot se aduga borsul fiert separat.
- Dupa ce a dat in cateva clocote se potriveste gustul de sare si piper, se opreste focul si se adauga patrunjel verde tocat marunt.