- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de mazare cu creveti este o supa aromata de vara, foarte gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente
- 250 gr creveti nedecorticati
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 450 gr mazare congelata
- 150 gr smantana
- 2 linguri unt
- 200 ml vin alb demidulce
- 6 fire de menta proaspata
- 600 ml supa de legume
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Crevetii se lasa la decongelat,apoi se decorticheaza crevetii, se despica partea dorsala si se curata de vinisoarele negre, apoi se spala si se ususca .
- Se curata ceapa, se toaca, apoi se inabusa in unt incins, impreuna cu mazarea congelata. Se stinge cu vin alb, se toarna supa si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se mai fierbe timp de 10 minute, pana se inmoaie mazarea si ceapa.
- Supa preparata se paseaza, se asezoneaza cu smantana si se condimenteaza dupa gust. Crevetii se prajesc 2-3 minute in ulei de masline, apoi se condimenteaza cu piper si sare. Se taie menta si se amesteca cu crevetii. Preparatul astfel obtinut se serveste adaugat peste supa.