Ciorba ardeleneasca de fasole cu ciolan afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba ardeleneasca de fasole cu ciolan afumat etse foart aromata si buna. Aceasta ciorba o puteti servi atat calda cat si rece, in zilele de vara.

Ingrediente

    • 650 gr fasole uscate
    • 1 ciolan afumat de 1 kg
    • 1 ceapa
    • 5 morcovi
    • 1 pastarnac
    • 1 telina
    • 200 gr bulion
    • sare
    • tarhon in otet
    • piper
    • 4 linguri faina
    • 100 ml ulei
    • 1 lingurita boia dulce

Instructiuni de preparare

  1. Puneti ciolanul la fiert in 5 litri de apa rece, impreuna cu telina si pastranacul curatate si taiate cubulete.
  2. Separat, fierbeti fasolea in 2-3 ape, caliti ceapa taiata marunt, apoi adaugati boiaua si morcovii taiati rondele, lasati-le pe foc 5 minute, apoi tunati tot amestecul in oala cu ciolanul afumat.
  3. Dupa ce fasolea s-a fiert, turnati peste ea zeama  de la ciolan, bucatile de carne desprinse de pe os, adaugati buionul si tarhonul tocat marunt si mai lasati sa fiarba 10 minute.
  4. Faceti separat un rantas din ulei si faina si adaugati-l in ciorba, lasand-o pe foc cat sa mai dea in 2 clocote.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri