- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba ardeleneasca de fasole cu ciolan afumat etse foart aromata si buna. Aceasta ciorba o puteti servi atat calda cat si rece, in zilele de vara.
Ingrediente
- 650 gr fasole uscate
- 1 ciolan afumat de 1 kg
- 1 ceapa
- 5 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina
- 200 gr bulion
- sare
- tarhon in otet
- piper
- 4 linguri faina
- 100 ml ulei
- 1 lingurita boia dulce
Instructiuni de preparare
- Puneti ciolanul la fiert in 5 litri de apa rece, impreuna cu telina si pastranacul curatate si taiate cubulete.
- Separat, fierbeti fasolea in 2-3 ape, caliti ceapa taiata marunt, apoi adaugati boiaua si morcovii taiati rondele, lasati-le pe foc 5 minute, apoi tunati tot amestecul in oala cu ciolanul afumat.
- Dupa ce fasolea s-a fiert, turnati peste ea zeama de la ciolan, bucatile de carne desprinse de pe os, adaugati buionul si tarhonul tocat marunt si mai lasati sa fiarba 10 minute.
- Faceti separat un rantas din ulei si faina si adaugati-l in ciorba, lasand-o pe foc cat sa mai dea in 2 clocote.