- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de verdeturi cu creveti este o supa de vara, foarte aromata si buna, pe care o puteti servi chiar si rece.
Ingrediente
- 300 gr inele de creveti
- 1 legatura verdeata: patrunjel sau marar
- 1 legatura asmatui
- 1 ceapa mare
- 1 legatura arpagic verde
- 3 linguri unt
- 1 legatura busuic proaspat
- 2 linguri faina alba
- 100 gr smantana
- 100 ml vin alb dulce
- 900 ml supa de legume
- zahar
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Verdeturile se spala, se scutura de apa si se toaca, nu foarte fin, pastrandu-se cateva tulpini pentru ornat.
- Ceapa se curata de coaja, se taie cubulete si se glaseaza in 2 linguri de unt fierbinte. Se presara faina si se mai lasa la rumenit 1 minut, amestecand continuu. Se stinge cu vin si cu supa si se mai fierbe usor 3 minute. Se adauga verdeturile taiate si se mai lasa 2-3 minute pe foc sa fiarba acoperit.
- Supa se paseaza, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar. Crevetii se prajesc, pe o parte si pe cealalta, in restul de unt, timp de 2-3 minute. Inainte de servire, supa se transforma in spuma cu ajutorul mixerului, se toarna in boluri, se adauga crevetii si se garniseste cu verdeata pastrata pentru decorare.