- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de fasole pestrita cu suc de rosii este o fasole satioasa, plina de fibre si de vitamine.
Ingrediente
- 250 gr fasole boabe pestrita
- 1 legatura de frunze de telina
- 1 litru suc de rosii
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- sare
- 1 lingurita cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi fasolea, o speli, lasi in apa rece cateva ore si o pui la fiert cu alta apa rece, 3 masuri de apa pentru 1 masura de fasole. Lasi sa fiarba si cand incepe sa dea in clocot adauga o ceapataiata felii si un pastarnac dat in doua,acoperi cratita cu capac si lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care adaugi sare 4-5 crengute de telina tocata.
- Cand fasolea este fiarta, adaugi sucul de rosii si 1 lingura de zahar, o mai fierbi incet 15 minute si stingi focul. Decorezi cu frunze de telina tocate fin si o poti servi atat calda cat si rece.