Bors cu carne de gaina-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul cu carne de gaina se prepara in multe feluri, acest mod de a-l preparat este specific Ardealului.

Ingrediente

    •  Aripile, maruntaiele, tartita si spatele unei gaini mai mari sau 2 tacamuri de pasare
    • 1 ceapa
    • 1/4 varza cruda
    • albitura
    • 1 morcov
    • foi de dafin macinate
    • sare
    • piper macinat
    • leustean
    • 500 ml bors
    • 150 gr smantana
    • 100 gr costita sau sunca slaba

Instructiuni de preparare

Inrediente pentru 4-6 persoane

  1. Carnea data in clocot, apoi spalata in apa rece o asezi in strat in oala adanca si o fierbi (daca gaina e crescuta in curte) 45 de minute la foc viu, cu 1 ceapa intreaga si sare, acoperita cu 1 litru de apa.
  2. Tai sunca, o rumenesti putin (fara ulei) si o servesti in bors, cand acesta este gata.
  3. Cureti legumele, le speli, le tai julien (fideluta), le pui in supa si lasi inca jumatate de ceas. Acresti cu borsul fiert separat, dai in clocot cu praf de foi de dafin si piper macinat, pui leustean tocat deasupra si dregi cu smantana dupa 1-2 min. Servesti borsul foarte cald, cu paine proaspata si ardei iute.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri