- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bors cu carne de vacuta trebuie sa il incercati deoarece este foarte aromat, gustos si satios.
Ingrediente
- 750 gr carne de la cap sau de la piept
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 3 rosii
- 3 linguri de orez
- 1 litru de bors
- leustean tocat
- ou sau smantana
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli carnea, o portionezi, o dai in clocot si arunci apa. Umpli oala cu 2 litri de apa rece, dupa ce ai spalat carnea, fierbi acoperit la foc mic. incerci carnea cu furculita si adaugi zarzavatul (fara rosii) taiat fideluta.
- Adaugi sare dupa gust si lasi sa fiarba 30 de minute, acresti cu bors fiert separat, adaugi rosiile tocate si fierte in bors, decorezi cu leustean tocat si stingi focul.
- Dregi borsulcu ou batut sau smantana, dupa ce s-a racit mancarea 10 minute, apoi servesti cu paine proaspata si ardei iute.